Hasznos tanácsokA Velencei Karneválon résztvevőknek

1. Mikor rendezik 2017-ben a Velencei karnevált?

2017-ben február 11-28. között kerül megrendezésre a Velencei karnevál. 

2. Felszállási lehetőségek

A Velencei Karnevál ideje alatt a Millennium Utazási iroda rendszeres buszjáratokat indít, országszerte 13 felszállási lehetőséggel. A Velencei Karnevál 2017-ben február 11-28. között kerül megrendezésre, azonban már a 0. héten is biztosítunk buszos utazási lehetőséget. A pontos időpontokról és a felszállási lehetőségekről a karneváli programok oldalon lehet tájékozódni.

Csatlakozási lehetőségek a Velencei Karnevál 2017 buszos utakhoz:

 • Budapest
 • Csorna
 • Debrecen
 • Eger
 • Gyöngyös
 • Győr
 • Kaposvár
 • Miskolc
 • Nagykanizsa
 • Pécs
 • Siófok
 • Székesfehérvár
 • Szombathely

 

3. Hogyan foglalhatom le a kiválasztott programot?

A kiválasztott programváltozatnál az időpont mellett egyszerűen csak kattints a Foglalás menüpontra és értelemszerűen töltsd ki a megjelenő űrlapot! Kérünk, hogy add meg a lehető legtöbb információt, hogy pontos foglalást készíthessünk. Ügyintézőink felveszik Veled a kapcsolatot a regisztrációtól számított egy-két munkanapon belül.

FONTOS! A foglalásokat a visszaigazolástól számított legfeljebb 3 munkanapig tudjuk tartani, ezalatt kérünk, hogy rendezd a befizetését! Átutalás esetén ügyelj arra, hogy akár 1-2 napig is eltarthat, mire megérkezik a pénz, ezért javasoljuk, hogy már a visszaigazolás napján indítsd el az átutalást!

Természetesen Irodánkban mindig szívesen fogadjuk utasainkat! Irodánk elérhetőségét és nyitva tartási idejét a "Kapcsolat"-menüpontra kattintva érheted el.

Ezenkívül a Millennium Utazási Iroda által szervezett utakra telefonon, faxon vagy e-mailben is jelentkezhetsz.

Jelentkezéskor, kérünk, add meg a nevet, telefonszámot, e-mail címet és utastársaid nevét is!

4. Hogyan tudom befizetni a részvételi díjat?

Utasaink a részvételi díjat banki átutalással vagy személyesen, készpénzben tudják befizetni Irodánkban.

Irodánk elérhetőségét és nyitva tartási idejét a Kapcsolat menüpontra kattintva érheted el.

Vidéki utasaink személyesen partnerirodáinknál vagy átutalással fizethetik be a részvételi díjat. Mindkét fizetési mód költséggel jár.

Raiffeisen bankos számlaszámunk: 12010659-01194980-00100005. Kérünk, hogy minden esetben töltsd ki a közlemény rovatot: utazás azonosítója, utas neve, opcionálisan: program neve, utazás dátuma, befizetett utasok száma.

FONTOS: Úgy semmiképpen ne utalj, hogy munkatársunktól nem kaptál visszaigazolást a foglalásról!

Miután számlánkra megérkezett a részvételi díj, mi e-mailben vagy postán elküldjük az utazáshoz szükséges dokumentumokat. (Utazási szerződés, részvételi jegy stb.)

Felszálláskor a részvételi jegyet kérheti az idegenvezető, ezért kérjük, ne felejtsd otthon!

5. Mit jelent a "online ár"?

A honlapon feltüntetett árak online árak, ami annyit jelent, hogy az irodánkhoz közvetlenül befutó online, e-mailben vagy esetleg telefonon történt foglalásokra vonatkozik és a befizetés csak és kizárólag banki átutalással történik.

Ha valaki személyesen jön foglalni és befizetni, akkor fejenként 500 Ft személyes ügyintézési díjat számítunk fel.

Kérjük, mindig figyelmesen olvasd át az utazások leírásánál, hogy mit tartalmaz a részvételi díj!

6. Melyik ár vonatkozik rám, ha

- a weboldalon/e-mailen/telefonon keresztül foglalok és átutalással fizetek? Online ár.
- a weboldalon/e-mailen/telefonon keresztül foglalok és személyesen fizetek? Online ár + személyes ügynintézési díj.
- a weboldalon/e-mailen/telefonon keresztül foglalok és személyesen, bankkártyával fizetek? Online ár + személyes ügyintézési díj.
- személyesen foglalok és átutalással fizetek? Online ár + személyes ügyintézési díj.
- személyesen foglalok és személyesen vagy bankkártyával fizetek? Online ár + személyes ügyintézési díj.
- a Millennium Utazási Iroda valamelyik partnerénél foglalok és átutalással fizetek? Online ár + személyes ügyintézési díj.
- a Millennium Utazási Iroda valamelyik partnerénél foglalok és személyesen vagy bankkártyával fizetek? Online ár + személyes ügyintézési díj.

7. A programleírásoknál feltüntetett belépőjegyeket mikor kell befizetni?

A belépőjegyeket idegenvezetőink a buszon szedik össze induláskor. Kérjük, hogy készíts elő aprópénzt, mert nem tudnak visszaadni.

8. Mikor menjünk a karneválra?

Az elmúlt években bevett szokássá vált, hogy már a hivatalos karneváli időszak előtti hétvégén megjelennek az álarcosok és a kosztümösök az utcákon, tereken, így tulajdonképpen két nyitó hétvégét kínálunk Utasainknak.
Az első hétvégét (0. hétvége), a hétközbeni időpontokat azok figyelmébe ajánljuk, akik el akarják kerülni a tömeget, de kóstolót szeretnének a velenceiek legnagyobb ünnepéből, míg akik az igazi, hamisítatlan karneváli hangulatra vágynak, azoknak a második (nyitó) és a harmadik (záró) hétvégét ajánljuk.
S mert Velencében a parti sosem ér véget, gyere velünk az after party programunkra, ahol a tömeget elkerülve átélhetjük az olasz életérzést.

9. Milyen idő várható Velencében a karnevál ideje alatt?

Bár Olaszország éghajlata mediterrán, azért februárban itt is hidegre számíthatunk, hiszen a karnevál is a telet búcsúztatja! Érdemes rétegesen öltözni, hisz a karnevál idején a rengeteg látnivaló arra készteti a kirándulókat, hogy ideje nagy részét sétálással és nézelődéssel töltse, így sokat lesznek szabad levegőn. Az utazás előtti napokban érdemes tájékozódni a várható időjárás felől az IDŐJÁRÁS menüpont alatt!

 

10. Mikor érdemes utazni: a nyitó vagy a záró hétégén?

Mindkét hétvégén egyformán karneváli hangulat uralja a várost. Szívünk szerint mindkettőt ajánljuk. A karnevál nyitóhétvégéjének fő attrakciója a beöltözött maszkosok felvonulása, amelyről képanyagot is találhatsz a Velencei Karnevál - KÉPEK menüpont alatt. A záróhétvégén szintén sok program és utcai látványosság járul hozzá a magával ragadó karneváli hangulathoz.


11. Mennyi költőpénzt vigyünk magunkkal?

Amennyiben meleg ételt szeretnél fogyasztani, ebéd vagy vacsora, néhány sarokra a legfrekventáltabb helyektől, látnivalóktól már 8-12 euróért kapható. Ajánljuk az olasz konyha specialitásai közül a tésztaételeket. A velencei pizza sokaknak csalódást okoz, hisz tésztája vékony és keményre sütött. Az étkezés után érdemes megkóstolni valamilyen kávékülönlegességet, mely általában erősebb, mint az itthon megszokott.

Aki már járt a Velencei Karnevál ünnepségén és a várossal is volt alkalma korábban ismerkedni, annak figyelmébe ajánljuk a Velence közelében elhelyezkedő Burano, Murano (Sziget program alkalmával megtekinthető - SZIGET PROGRAM), Torcello szigeteket vagy a Temető-szigetet. Velence mindegyik kis szigetének megvan a maga varázsa, Burano elbűvöli a látogatót kézzel varrott csipkéivel és piciny színes házaival, Murano világhírű üvegtárgyaival vonzza a turistákat, Torcello templomának mozaikjai pedig a művészetet kedvelőket gyönyörködtetik.

Mivel reményeink szerint hamarosan köszönthetünk a Velencei Karnevál 2016-os forgatagában és együtt leszünk Velencében, érdemes egy kevés szuvenírrel készülni. Velencében a legfontosabb szabályok:

1. Ne vegyél meg mindent elsőre!

2. Alkudozz, hisz az olaszok szinte el is várják!

 

12. Milyen autóbuszokkal utazunk?

Irodánk minden esetben felsőkategóriás, nyugati típusú autóbuszokkal utaztat. Az ülések busztípustól függően általában dönthetők és szélesíthetők. A jelentkezők létszámától függően előfordulhatnak emeletes és normál buszok is.

13. Kiválaszthatom a buszon a helyemet?

Igen, felár ellenében kiválasztható az ülőhely!
A nagy létszámára való tekintettel az üléseket a Millennium Utazási Iroda osztja be, figyelembe véve az egyes nagyobb társaságok méretét, hiszen az a célunk, hogy a barátok, családtagok minden esetben egymás mellett, vagy egymás közvetlen közelében ülhessenek.

Az ülésrendek a foglalások beérkezésének időrendjében lesznek kialakítva, az utazási iroda által. Az ezzel kapcsolatos kéréseknek az iroda igyekszik eleget tenni, de azok teljesítésére garanciát nem tud vállalni! Az elkészült ülésrendek indulás előtt kb. 48 órával lesznek elérhetőek a weboldalunkon. Ezután már nem tudjuk módosítani az ülésrendet! Megértésetek köszönjük! 

FONTOS: Kérjük, jól jegyezd meg a buszuk rendszámát és sorszámát, hiszen egy-egy programváltozatból akár 4-5 busz is indulhat!

14. Van a buszon WC?

Általában van WC az autóbuszokon, de kényelmi (a WC közelében ülőknek kellemetlen) és praktikus (a téli hidegben befagyhat a tartály) szempontok miatt nem lehet használni. 3-4 óránként tartunk pihenőket kulturált benzinkutaknál, ahol mindenkinek lehetősége van kényelmesen mosdóba menni. Érdemes aprópénzt készíteni a mosdóhasználathoz!

15. Mit vigyek magammal az utazásra?

Nem érdemes sok mindent hozni, mert az autóbuszok napközben külvárosi parkolókban fognak megállni, így mindent, amire szükség van, magunkkal kell vinni.  A nap nagy részét szabadtéren töltjük, ezért kényelmes cipőben (lehetőleg lapossarkú és vastagabb, gumitalpú) és meleg ruhában (hosszú nadrág, pulóver, sapka, sál, meleg kabát) gyertek! A hölgyeknek javasoljuk, hogy vegyenek fel harisnyát a nadrág alá.  Az esernyő hóesés és eső esetén is hasznos lehet.

A buszon töltött idő kényelmesebbé tehető, ha hoztok párnát, illetve takarót, amit napközben természetesen a buszon lehet hagyni.

FONTOS: A jelentkezéskor megadott mobiltelefon egész nap legyen feltöltött és bekapcsolt állapotban, hiszen idegenvezetőnk csak ezen tud elérni! Indulás előtt győződj meg róla, hogy a telefonod külföldön is használható-e, automatikusan átáll a külföldi hálózatra vagy manuálisan kell bekapcsolni.

Felszálláskor a részvételi jegyet kérheti az idegenvezető, ezért kérjük, ne felejtsd otthon!

 

16. Köthetünk-e a Millennium Utazási Irodánál biztosítást?

Irodánkban Vienna Life biztosítás köthető, mely sok előnyt hordoz. Ez többek között megmutatkozik az árakban is. Bővebb információt a BIZTOSÍTÁS menüpont alatt találhattok.

 

17. Milyen papírokra van szükségem a határátlépéshez?

A külföldre utazáshoz szükséges okmányokat Magyarországon törvény határozza meg. A törvény (1998 évi. XII. Tv. a külföldre utazásról 1.§. (3). bek.) alapján a külföldre utazás joga érvényes úti okmánnyal gyakorolható. A magyar állampolgár érvényes személyazonosító igazolvánnyal is gyakorolhatja a külföldre utazás jogát az Európai Gazdasági Térségről szóló egyezményben részes tagállam területére történő beutazáskor és a tagállamok közötti utazás során, valamint ha azt nemzetközi szerződés lehetővé teszi.

Tehát az az okmány, amely jó a határátlépéshez


- az útlevél

- a személyi igazolvány (régi és új típusú egyaránt; puha fedeles, kemény fedeles és a kártya formátumú is).

- Ideiglenes személyi igazolványt is fel lehet használni úti okmányként, de csak azt, amelyik kártya formájú.

FONTOS:
- amennyiben régi típusú személyigazolvánnyal szeretnél utazni, ellenőrizd, hogy minden bejegyzés jól olvasható-e, nincs-e elkenődve, megfolyva az írás!
- a kártya formátumú igazolvány szerves része a lakcímkártya is. Mindenképpen hozd magaddal!


Ebből következik, hogy más okmányt - például az új típusú jogosítványt, diákigazolványt, születési anyakönyvi kivonatot - nem lehet felhasználni a határátlépéshez. Tehát ha otthon maradt az útlevél vagy a személyi, sajnos más választás nincs, vissza kell menni érte.

18. Kiskorú gyermekem kísérővel, vagy egyedül utazik. Milyen engedélyek szükségesek ehhez, kell-e egyáltalán ilyen engedély?

A gyermek útlevele, vagy személyi igazolványa birtokában, a magyar szabályok szerint önállóan is átlépheti a határt. Ajánlatos azonban, hogy a kiskorú, vagy a vele utazó személy vigye magával a szülők - magyarul és a meglátogatni szándékozott ország, illetve a tranzitország nyelvén megfogalmazott, vagy ezekre lefordított - nyilatkozatát arról, hogy a kiskorú külföldre utazásához hozzájárulnak.

A nyilatkozat tartalmazza a kiskorú, a kísérő és a szülő(k) adatait, a kiskorú úti okmányának számát, a külföldi tartózkodás célját, helyét, a meglátogatni kívánt személy vagy intézmény adatait, elérhetőségét. A külföldi határőrizeti szervek különösen akkor vizsgálhatják a hozzájárulás meglétét, ha felmerül annak a gyanúja, hogy a gyermek jogellenes külföldre viteléről, gyermekkereskedelemről vagy a kiskorú érdekeinek másfajta veszélyeztetéséről van szó. E szabályok államonként eltérőek lehetnek, ezért javasolt az előzetes tájékozódás, amely az adott állam külképviseletén megtehető.

 

19. Múzeumok Velencében:

1. Dózse Palota
2. Correr Múzeum
3. Régészeti Múzeum
4. A Hadtörténeti Múzeum termei
5. Óratorony
6. Ca’Rezzonico
7. Mocenigo Palota
8. Carlo Goldoni Ház
9. Ca’Pesaro
10. Fortuny Múzeum
11. Üvegmúzeum
12. Merletto Muzeum
13. Museo di Storia Naturale
14. Planetárium

olasz, angol, francia nyelvű idegenvezetés

 

 

Dózse-palota
San Marco 1,
30124 Venezia
Bejárat: Porta del Frumento, Piazzetta San Marco
Tel. ++39 0412715911
Fax ++39 0415285028 1.XI-31.III
9-17
1.IV-31.X
9-19
A jegypénztár egy órával előbb bezár;
december 25-én és január 01-én zárva tart

MUSEO CORRER
San Marco 52,
30124 Venezia
Bejárat: Piazza San Marco, Ala Napoleonica, Scalone monumentale
Tel. ++39041 2405211
Fax ++39041 5200935 1.XI-31.III
9-17;
1.IV-31.X
9-19
A jegypénztár egy órával előbb bezár;
december 25-én és január 01-én zárva tart

TORRE DELL'OROLOGIO
Piazza S.Marco
30124 Venezia

Call center 0415209070
Olasz idegenvezetés
12 – 16 ig naponta

Olasz idegenvezetés
H-SZ: de . 9,10,11; Csüt-P, Szombat-Vasárnap: 13.00,14.00,15.00

Francia nyelvű idegenvezetés
H-SZ: 13h, 14h,15h;
CS-V: 9,10,11

12 főtől külön kérésre fogadnak csoportokat különböző időpontokban is.

Info e prenotazioni: 041 5209070

FIGYELEM!!!
A toronyba klausztrofóbiában, magas vérnyomásban szenvedők, valamint állapotos kismamák részére nem ajánlott a látogatás.
A látogatást 6 éves kortól ajánljuk!

CA' REZZONICO
Dorsoduro 3136,
30123 Venezia
Tel. e Fax ++39041 2410100 1.XI-31.III
10-17
1.IV-31.X
10-18
A jegypénztár egy órával előbb bezár.

PALAZZO MOCENIGO
Santa Croce 1992,
30135 Venezia
Tel. 041 721798
Fax 041 5241614
1.XI-31.III
10-16;
1.IV-31.X
10-17
A jegypénztár fél órával előbb bezár.

CASA DI CARLO GOLDONI
San Polo 2794,
30125 Venezia
Tel. ++39041 2759325
Fax ++39041 2440081
1.XI-31.III
10-16
1.IV-31.X
10-17
A jegypénztár fél órával előbb bezár.

CA' PESARO
Santa Croce 2076,
30135 Venezia
Tel. ++39 041721127
Fax ++39 0415241075
1.IV-31.X
10-18;
1.XI-31.III
10-17
A jegypénztár egy órával előbb bezár.

MUSEO FORTUNY
San Marco 3780,
30124 Venezia
Tel. ++39041 5200995
Fax ++39041 5223088
Nyitva tartás: 10/18 (jegypénztár: 10/17.30)


MUSEO DEL VETRO
Fondamenta Giustinian 8,
30121 Murano
Tel. e Fax ++39041 739586
1.XI–31.III
10-17;
1.IV–31.X
10-18
A jegypénztár egy órával előbb bezár.

MUSEO DEL MERLETTO
Piazza Galuppi 187,
30012 Burano
Tel. ++39041 730034
Fax ++39041 735471
1.XI–31.III
10-16;
1.IV–31.X
10-17
A jegypénztár fél órával előbb bezár.

MUSEO DI STORIA NATURALE
Santa Croce 1730,
30135 Venezia
Tel. ++39041 2750206
Fax ++39041 721000
K-P: 9 / 13 ( pénztár: 9 / 12.30)
Sz-Vas: 10 - 16 (pénztár 9 / 15.30);

 

20. Jegyek típusa, árai, foglalás, nyitva tartás és cím

Jegytípusok:

1.) Museum Pass
2.) Museum Card - Szent Márk tér Múzeumai
3.) Egyéni jegyek ( egy belépőre és egy épületre szóló jegyek )


1) Il MUSEUM PASS

Kombinált jegy, amely a Musei Civici-re – a következőkben felsorolt múzeumokra - 6 hónapig érvényes, ez alatt az idő alatt minden múzeumban egyszeri belépésre jogosít:

a.)
A Szent Márk tér múzeumai:
Dózse Palota
Museo Correr
Museo Archeologico Nazionale
Sale Monumentali della Biblioteca Nazionale Marciana

b.)
Ca’Rezzonico, Museo del Settecento Veneziano
Casa di Carlo Goldoni
Museo di Palazzo Mocenigo e Centro Studi di Storia del Tessuto e del Costume

Ca’ Pesaro,
Galleria Internazionale d'Arte Moderna + Museo d'Arte Orientale
Museo Fortuny(eventi temporanei)

Museo del Vetro – Murano
Museo del Merletto – Burano

Teljes jegy: 18,00 euro
Kedvezményes jegy: 12,00 euro

2.) I MUSEI DI PIAZZA SAN MARCO

Ez a jegy a következő múzeumok megtekintésére jogosít:

- Palazzo Ducale
- Museo Correr
- Museo Archeologico Nazionale
- Sale Monumentali della Biblioteca Nazionale Marciana

Teljes jegy: 16,00 euro
Kedvezményes jegy: 10 euro


3.) Az egyéni jegyek


CA’ REZZONICO MUSEO DEL SETTECENTO VENEZIANO
Teljes: 8 Euro
Kedvezményes: 5,50 Euro

GALLERIA INTERNAZIONALE D’ARTE MODERNA
CA’ PESARO
Teljes: 8 euro
Kedvezményes: 5,50 euro

MUSEO DEL VETRO (Üvegmúzeum)
Teljes: 8 euro
Kedvezményes: 5,50 euro

CARLO GOLDONI HÁZ
Teljes: 5 euro
Kedvezményes: 3,50 euro


21. Hol található a Millennium Utazási Iroda?

Irodánk Budapesten, a VI. kerületben található.

Az Oktogon közelében található a Nagymező utca. Szervezőirodánk a II. emeleten van, a kaputelefonon egyértelműen jelezve van, hogy hová kell becsengetni.
Címünk: 1065 Budapest, Nagymező u. 21. II. em. 5. ajtó

Aktuális információ a KAPCSOLAT menüpont alatt!