+36 1 322 0032 | BELÉPÉS
travelorigo.com

Velencei Karnevál 2018

Foglalható
Kevés hely
Elfogyott
FOGLALÁS

Sokáig emlékezetes kirándulásunk során Olaszország egyik legfestőibb táján járva, Velencét, Padovát és a hősszerelmesek városát, Veronát fogjuk meglátogatni.


1. nap:

A foglalás során megjelölt felszállási helyszínről és időpontban indulunk el a TravelOrigo autóbuszaival, a reggeli órákban. Rövid megállókat tartva folyamatosan utazunk Olaszország felé. Idegenvezetőink betekintést nyújtanak a lagúna-világ titkaiba, érdekességekről és emlékezetes történetekről mesélnek majd, tájékoztatást adnak az izgalmas 4 nap programjáról.

Egy rövidebb szünetet tartunk Trieszt mellett a Miramare-kastély kertjében. A kastély a Habsburg időkből maradt fent, a későbbi mexikói császár, Miksa és felesége Sarolta belga királyi hercegnő építette. A tengerparti sétányról közelítjük meg az isztriai fehér márványból készült impozáns épületet. Útközben hallani a tenger morajlását, a sirályok hangját. Olasz stílusú kertjében az egész világból összegyűjtött növényféléket találunk. Továbbutazás Jesolóig, a szállás elfoglalása az esti órákban. Vacsora a szálláson.

2. nap:

Megérkezés Olaszországba,  behajózás Velencébe. Mindenki szabadon használhatja fel az idejét  illetve külön hajóval kezdjük meg fakultatív szigettúránkat. A hajón idegenvezetőnk mutatja be Velence híres lagúnavilágát, valamint az érintett szigeteket. Első kiszállásunk Burano szigetén lesz, ahol a csipkéjéről és színes házairól híres szigeten lesz időnk gyönyörködni a kézzel vert buranói csipkékben, esetleg megreggelizni egy hangulatos öbölben. 
Majd áthajózunk Murano szigetére, ahol egy üvegműhelyben a szemünk láttára készíti el az üvegmester becses portékáját. Nagyon nagy élmény látni, hogy a nagy múltú muránói üveg egy izzón folyó anyagból miként formálódik percek alatt csodálatos kehellyé, vagy figurává. Az üvegműhelyben sok érdekességet hallhatunk az üvegkészítés fortélyairól, Murano jellegzetességéről.
Utunkat a tengeren hajózva folytatjuk. Szigettúránk végeztével kora délután kikötünk Velencében, a Szent Márk tér közelében. Innentől mindenki szabadon használhatja fel az idejét, vagy részt vehet INGYENES városnéző sétánkon (főbb nevezetességek: Sóhajok hídja, Szent Márk tér, Dózse Palota, Ponte di Rialto) vagy további fakultatív programjainkon.

Igény szerint lehetőség van velence rióinak különleges világában gondolázni. 


Este visszahajózunk a buszhoz, majd visszatérünk a szállásra, vacsora.

3. nap: Verona - Padova

Reggelit követően irány Verona.
Az UNESCO 2000-ben világörökségi státuszt adományozott Veronának, ami Róma után a második ókori emlékekben leggazdagabb város. Ráadásul Európa egyik legromantikusabb helye is, a szerelmesek kedvelt úti célja, hisz Rómeó és Júlia története itt játszódott.

Az ókori amfiteátrum, az Aréna Verona a legismertebb nevezetessége. Az 1. századi építmény ma is használják főként zenei rendezvényekre.
Az Aréna földrengés után épen maradt külső falánál kezdődik az elegáns sétálóutca, a Via Mazzini, amely elvezet Rómeó és Júlia erkélyéhez.
A világ minden tájáról érkező turisták szerelmi üzeneti lepik el az oldalfalat, természetesen a magyar Szeretlek felirat sem hiányozhat onnan!
További nevezetességek: Piazza delle Erbe, Piazza dei Signori, Piazza Brá,  Via Mazzini, Castel san Pietro, Duomo, San Zeno Maggiore-bazilika, Sant'Anastasia templom, Ponte Pietra, Teatro Romano

 

Majd a következő olasz város meglátogatása előtt egy igazi olasz hangulatú étteremben közösen megebédelünk.

 

Padovába ebédet követően érkezünk. Padova, a múlt és jelen közti utazás, az ezeréves történelem, a hagyományok, a művészet és a modern egy élő és dinamikus helyen. A bazilika közelében láthatjuk a Prato della Valle teret, mely egy római kori amfiteátrum körvonalait őrizte meg. A rendkívüli épségben megmaradt történelmi városmagban felkeressük a Szent Antal bazilikát, benne a legendás szent földi nyughelyéül szolgáló kápolnával. Az épület előtt Donatello nagyszerű lovas szobrát, a méltóságteljes Gattamelatát is megcsodálhatjuk. Belvárosi sétánkat folytatva az egyetem ősi épületét, a Piazza della Erbe és a Piazza della Frutta középkori tereit csodáljuk meg. Padova a tudomány városa is, amely az antik városfalakon belüli Palazzo del Bo egyetemi székhelyét és Európa első botanikus kertjét is magáénak tudhatja.

Padovából a késő délutáni órákban indulunk vissza szálláshelyünkre. Vacsora a szálláson.

 

4. nap

 

Reggeli után elhagyjuk Velence térségét. Hazafelé látogatást tehetünk Postojna csodálatos cseppkőbarlangjában. 

Kisvonattal érjük el a barlang gyomrát és a nyilvánosan látogatható részt gyalog járjuk be. A csaknem öt kilométeres barlangszakaszon sorakoznak a természeti látványosságok: fenséges cseppkőformák, óriási termek és föld alatti járatok várnak ránk. Barlangi túránk során magyar nyelvű audio guide (fülhallgatós idegenvezetés) lesz segítségünkre, hogy minden megtudhassunk e természeti csodáról.

Rövid fotószünetet tartunk a Predjama-kastélynál, amely festői látványként tárul szemünk elé baralngba épített épületszárnyával.
Szlovéniától való búcsúzás képpen rövid megállót teszünk Trojane-ben, ahol megkóstolhatjuk a híres pékség ínyecségeit a Szlovén hatalmas szalagos fánkot és krémest. A pékség csodálatos Alpesi környezetben fekszik, ahol gyönyörű fotókat is készíthetünk.

Visszaérkezés a kiindulási helyre a késő esti órákban.

A programok sorrendje változhat!

Utazás: Felsőkategóriás autóbusszal Felszereltség: légkondícionálás, állítható-bővíthető ülések.

Velencébe együtt hajózunk be, valamint este együtt hajózunk vissza, így biztosítva, hogy nem téved el senki. Idegenvezetés az autóbuszon és a hajón, majd kötetlen szabadidő a lagúnák városában késő estig.

 

Szállás :  Lido di Jesolóban, középkategóriás  szálloda, kétágyas elhelyezéssel. Egyágyas szoba lekérésre!

 


Ellátás: Az ár a félpanziós ellátást tartalmazza. (reggeli, vacsora)

 

 Az ár tartalmazza:

- Utazás felsőkategóriás autóbusszal
- Csoportkísérő idegenvezető
- Ismeretterjesztő, interaktív városnézés
- 3 éj szállás középkategóriás szálláshelyen
- Félpanziós ellátás (reggeli, vacsora)

Az ár nem tartalmazza:

 

- Hajójegy retúr: 35 €/fő
- Verona-Padova kirándulás ebéddel: 35 €/fő
- Idegenforgalmi adó: 3 €/fő/éj
- fakultatív programok
- utasbiztosítás


A hajójegyet és az idegenforgalmi adót az idegenvezető szedi össze euróban a buszon.

Fakultatív programok árai:
- Velencei szigettúra Murano és Burano megtekintésével: 15 €/fő
- Gondolázás (4-6 fős elhelyezéssel): 25 €/fő
- Postojnai barlang (magyar nyelvű audioguide 2.5 €/fő): 25,8 €/fő

Igény esetén egyágyas szoba felára: 11.990 Ft/fő

Belépőjegyek:


- Trieszt - Miramare kastély: 10 €/fő (18 éven aluli és 65 év feletti EU állampolgároknak a belépés díjtalan).
- Postojnai barlang (magyar nyelvű audioguide-dal): 26 €/fő
- egyéb igény szerinti belépőjegyek

 

Figyelem! A belépőárak tájékoztató jellegűek és minden előzetes értesítés nélkül módosulhatnak!Velencei Karnevál
március 15 - 18.

Online foglalás

Amennyiben felkeltettük érdeklődéseder és szeretnél részt venni a Velencei Karnevál 2018 utazáson, személyesen is lefoglalhatod az utazást irodáinkban! Kérjük jelezzed irodánkban, hogy a weboldalon feltüntetett kedvezményes áron kívánod lefoglalni az utazást!

Velencei Karnevál programról bővebben: PROGRAMLEÍRÁS

Időpont, felszállási hely, utaslétszám
Program kiválasztása:
Felszállási hely:
Indulási időpont:
Utasok száma:
Árkalkuláció
Foglalási adatok megadása
Megrendelő adatai
Név:
Cím:
Email:
Telefonszám:
Utasok adatai
Utasok neve:
Megjegyzés:
 
Fizetés
Fizetendő végösszeg:
0 Ft