+36 1 322 0032 | BELÉPÉS
travelorigo.com

Tavaszköszöntő Velencében 3 nap 2 éj szállással

Tavaszköszöntő programunk azoknak ajánljuk, akik a Velencei Karnevál során tapasztalható tömeg helyett nyugodtabb, mégis nagyszerű karneváli hangulatra, velencei élményre vágynak!


Első nap

Az utazás felsőkategóriás, kényelmes autóbuszokkal történik. Első állomásunk Trieszt ínycsiklandozó mediterrán tengeri illattal, kellemes olasz hangulattal vár ránk. Trieszt fenséges panorámája fogad minket érkezésünkkor, ahogy autóbuszunkkal leereszkedünk a város kikötőjéig. Amennyiben időnk engedi, ki is szállunk egy kis fényképezésre.

A kikötőtől busszal mintegy 15 percre található aznapi fő látnivalónk, a Miramare-kastély. Innen rövid sétával érjük el a kastélyt, amit lehetőség van csoportosan megtekintenünk belülről. A termek korhűen restauráltak, nagy élmény azoknak, akik szeretik az igényes építészetet, bútorokat, pazar termeket.

Akinek kedve tartja - vagy nem ment be a kastélyba - a kastélynézés után még jut idő egy kellemes sétára a kastélyparkban.

Kellemes trieszti kikapcsolódásunkat követően folytatjuk utunkat a szállásig, majd vacsora. 

Második nap


Miután kényelmesen megreggeliztünk, Punta Sabbioni kikötőjébe buszozunk, ahol külön a TravelOrigo részére biztosított különhajók várják csoportjainkat.  Közösen hajózunk be Velencébe, vagy akinek kedve tartja, előtte csatlakozhat fakultatív velencei szigettúránkhoz, amely során két fantasztikus szigetet tekintünk meg, Murano és Burano szigetét. Míg Murano az üvegmesterségéről, Burano csodálatos csipkéjéről és színes házairól nevezetes. Muranon lehetőségünk van bepillantani egy igazi tradícionális üvegműhelybe, ahol előttünk készítenek muranoi üvegkülönlegességeket.
Burano minden odalátogatót lenyűgöz színes házaival és kézzel vert fehér csipkéivel! Itt mintegy egyórás szabadidő keretében magunk fedezhetjük fel a helyi csipkeárusokat, boltokat, hangulatos borozókat vagy tengerparti romantikus részeket. Muranon lehetőségünk lesz vásárolni és kicsit felfedezni a szigetet. 

Aki csatlakozott szigettúránkhoz, az a programot követően - aki nem, az még előtte - megérkezik Velencébe, ahol vár minket a Velence csodálatos tereivel, hatalmas palotáival, rengeteg hídjával és több, mint 200 templomával! Itt nincs mást tenni, mint elvegyülni a tömegben, néha kicsit elveszni, gondolázni, alkudozni az olaszokkal, finom olasz ételeket enni, rengeteget fényképezni, megkóstolni egy erős olasz kávét és fergetegesen jól érezni magunkat! :) Megkönnyítve a gondolásokkal való küzdelmet, a TravelOrigo csoportokat előre egyeztetett időpontban várják a gondolák, amelyre fakultatív program keretében jelentkezhetsz.

Aki szeretne, az részt vehet egy hangulatos olasz vacsorán Velencében (fakultatív).

Este a visszahajózást követően, busszal megyünk a szállásra. Harmadik nap

Harmadik napunk is sok szépet tartogat számunkra! Miután megreggeliztünk és elhagyjuk szállásunkat, megkezdjük utunkat a világhírű Postojnai-cseppkőbarlanghoz! A barlang mélyére kisvasúttal megyünk, ahol bepillantást nyerhetünk a barlang lélegzetelállító szépségű hatalmas csarnokaiba.

A barlangi élmény után lehetőségünk lesz megtekinteni a mintegy 20 perc buszozással elérhető Predjama-kastélyt kívülről, amely festői látványként tárul szemünk elé baralngba épített épületszárnyával.


Hazafelé utunk során megpihenünk a trojannei pékségnél, ahol lehetőségünk lesz óriásfánkokat kóstolni és finom szlovén szuvenírrel hazatérni!

 

Ár tartalmazza:
- Utazás felsőkategóriás autóbusszal
- Csoportkísérő idegenvezető
- 2 éj szállás Jesolo környéki középkategóriás szálláshelyen, 2 ágyas szobában
- Reggeli


Ár nem tartalmazza:
- Hajójegy retúr: 35 €/fő*
- Velencei behajtási illeték + parkolás: 10 €/fő*
- Idegenforgalmi adó: 4 €/fő/éj*
- Egyágyas szoba felára (igény esetén): 15.000 Ft/fő/2 éj
- A fakultatív programok árait.

Belépőjegyek, fakultatív programok:

- Trieszt - Miramare kastély: 12 €/fő 
- Velencei szigettúra Murano és Burano megtekintésével: 25 €/fő
- Gondolázás (4-5 fős elhelyezéssel): 30 €/fő
- Hangulatos olasz vacsora Velencében: 25 €/fő
- Postojnai barlang: 30 €/fő + 3,0 € audioguide


*A hajójegyet és az idegenforgalmi adót az idegenvezető szedi össze euróban a buszon. 
Figyelem! A belépőárak tájékoztató jellegűek és minden előzetes értesítés nélkül módosulhatnak!

A programok sorrendje változhat! A változtatás jogát fenntartjuk!

 

UTAZÁS FOGLALÁS

Velencei Karnevál 2025