+36 1 322 0032 | BELÉPÉS
travelorigo.com

Velencei Karnevál - 3 nap 2 éj szállással

Velencei Karnevál 3 nap 2 éj szállással

Velencei Karnevál 3 nap 2 éj szállással

3 nap 3 gyönyörű helyszín, örök élmény!
Velence, melyet mindenkinek életében legalább egyszer látnia kell, sikátoros utcáival, csatornáival, hídjaival és közeli szigeteivel rabul ejti szívünket. Megannyi festőt, szobrászt, írót, zeneszerzőt ihletett meg a sziget, nem véletlenül.
Karnevál idején nézd meg a színpompás maszkosok felvonulását, légy jelen Európa legnagyobb karneváli eseményén!
Mindezt megspékeljük a csodás tengerparti öbölben található Miramare-kastély és park meglátogatásával. Zárásként pedig a világ egyik legszebb barlangrendszerét, a Postojnai-cseppkőbarlangot fedezzük fel.

Programunk:

1.nap - Péntek
Indulás a reggeli órákban, az előre kiválasztott helyszínről. Folyamatos utazás, rövid pihenőkkel.

Első megállónk egy gyönyörű, ízig-vérig olasz temperamentumú város, Trieszt külvárosi részén található Miramare kastély. A Trieszti-öbölben, csodálatos környezetben épült 19. századi romantikus kastély pazar teraszán gyönyörködhetünk az Adriai-tengerben. A kastélyban található múzeum megtekintése mellett érdemes körbesétálni az olasz stílusú kertben, ahol az egész világból összegyűjtött növényfélékkel találkozhatunk. A terjedelmes 22 hektáros tengerparti parkot maga Miksa főherceg tervezte.

Továbbutazunk, majd este a szállás elfoglalása, vacsora. 

2.nap - Szombat
Reggelit követően Punta Sabbioni kikötőig utazunk, majd behajózunk a világ egyik legszebb és legromantikusabb városába, Velencébe.

Kikötés után Utasaink eldönthetik, hogy részt kívánnak-e venni INGYENES városnézésünkön idegenvezetőnkkel, vagy egyéni program keretein belül önmaguk fedezik fel a város nevezetességeit. A városnéző séta során megtekintjük a Ponte dei Sospiri-t (Sóhajok hídja), a Dózse Palotát, a Szent Márk teret. Végigsétálunk Velence híres bevásárló utcáján, a Via Mercerie-n, s eljutunk a város legmagasabbnak tartott pontjára, a Ponte di Rialto-hoz.

Szívből ajánljuk szigettúra programunkat (fakultatív), ahol a TravelOrigo külön hajóival először Burano szigetére hajózunk. Burano szigete nemcsak a kézzel vert csipkéiről híres, hanem jókedvre derítő színes házairól is. A következő sziget Murano, ahol megtudhatjuk, hogyan készül a híres muranoi üveg, egy üvegfúvó mester előttünk készíti el a szebbnél szebb kelyheket, színes figurákat.

Szigettúránk végeztével kora délután kikötünk Velencében, a Szent Márk tér közelében, ahol belevethetjük magunkat a karneváli forgatagba.

Szabadprogram, illetve részvételi lehetőség további fakultatív programjainkon. Romantikára vágyóknak illetve felfedezőknek ajánljuk a gondolázást Velence eldugott csatornáiban.

Aki szeretne, az részt vehet egy hangulatos olasz vacsorán Velencében (fakultatív).

Este a visszahajózást követően, busszal megyünk a szállásra, ahol megvacsorázunk.


3.nap - Vasárnap
Megreggelizünk a szálláson, majd a világhírű Postojnai-cseppkőbarlanghoz vezet az utunk. A barlang belsejét kisvonattal érjük el és a nyilvánosan látogatható részt gyalog járjuk be. A mintegy öt kilométeres barlangszakasz csodálatos látványosságokat rejt: gyönyörű cseppkőformák, hatalmas termek és föld alatti járatok várnak ránk. Utunkat nagyszerű fotótémával tesszük gazdagabbá, hiszen busszal felmegyünk a nagyszerű látványt nyújtó Predjama kastélyhoz. A reneszánsz lovagvár szó szerint egy hatalmas barlangba épült, lenyűgöző látványosság. Hazafelé, hogy csillapítsuk éhségünket, még egy kis ízelítőt kapunk Szlovéniából, meglátogatjuk a híres trojannei pékséget, amely festői alpesi környezetben várja az odalátogatókat. A pékségben lehetőségünk van megkóstolni a helyi jellegzetességnek számító óriásfánkokat.

Késő esti órákban érkezünk Magyarországra.


Utazás: Felsőkategóriás autóbusszal
Szállásról: Jesoloi középkategóriás szálloda
Elhelyezésről: 2 ágyas szobákban (1 és 3 ágyas szobák lekérésre)
Ellátás: Félpanzió (reggeli, vacsora)


Ár tartalmazza:
- Utazás felsőkategóriás autóbusszal
- Csoportkísérő idegenvezető
- Ismeretterjesztő, informatív városnézés
- 2 éj szállás Jesolo vagy környéki középkategóriás szálláshelyen, 2 ágyas szobában
- Félpanziós ellátás (reggeli,vacsora)


Ár nem tartalmazza:
- Hajójegy retúr: 35 €/fő (helyszínen fizetendő)
- Velencei városi illeték: 10 €/fő
- Idegenforgalmi adó: 4 €/fő/éj
- Egyágyas szoba felára (igény esetén): 9.000 Ft/fő/2 éj
- A fakultatív programok árait.

Belépőjegyek és program árak:
- Trieszt - Miramare kastély: 8 €/fő
- Velencei szigettúra Murano és Burano megtekintésével: 20 €/fő
- Gondolázás (4-6 fős elhelyezéssel): 25 €/fő
- Hangulatos olasz vacsora Velencében: 20 €/fő
- Postojnai barlang: 28 €/fő + 3,5 € audioguide


A hajójegyet, a városi belépőt és az idegenforgalmi adót az idegenvezető szedi össze euróban a buszon. 
Figyelem! A belépőárak tájékoztató jellegűek és minden előzetes értesítés nélkül módosulhatnak!

A programok sorrendje változhat! A változtatás jogát fenntartjuk!

 

UTAZÁS FOGLALÁS