+36 1 322 0032 | BELÉPÉS
travelorigo.com

Velencei Karnevál - 4 nap 1 éj szállással

Velence városa olyan, mellyel nem lehet betelni, nem lehet megunni. Hiába jártunk ott már egyszer, tízszer, vagy akár százszor is, amikor újra megpillantjuk Velencét, biztosak lehetünk benne, hogy sok-sok meglepetést tartogat számunkra.

1. nap
Indulás a kiválasztott indulási helyszínnek és időpontnak megfelelően, egy éjszaka az autóbuszon (egészségügyi pihenők 4 óránként). 2 éj buszon, köztes éj szállodában.

2. nap
Érkezés pénteken a reggeli órákban Punte Sabbioni napsütötte kikötőjébe, ahol már várják utasainkat a TravelOrigo különhajók. Idegenvezető kíséretében hajózunk be a Szent Márk térre. A hajóról csodálatos látványként terül elénk Velence. A hajókázási idő kb. 30 perc.

Kikötés után Utasaink eldönthetik, hogy részt kívánnak-e venni INGYENES városnézésünkön idegenvezetőnkkel, vagy egyéni program keretein belül önmaguk fedezik fel a város nevezetességeit. A városnéző séta során megtekintjük a Ponte dei Sospiri-t (Sóhajok hídja), a Dózse Palotát, a Szent Márk teret. Végigsétálunk Velence híres bevásárló utcáján, a Via Mercerie-n, s eljutunk a város legmagasabbnak tartott pontjára, a Ponte di Rialto-hoz. A hídról fantasztikus látvány tárul elénk: a Canal Grande. Láthatjuk a csatorna melletti gyönyörű palotákat, a gondolákat és a mindennapi velencei élet helyi közlekedési eszközeit is. Itt található a Hal- és Zöldségpiac is, ami egykor és napjainkban is a velencei élet egyik központja.

Délelőtt:
Velencei szabadprogram, vagy részt vehettek színes fakultatív kirándulásaink bármelyikén.*

Délután:
Kora délután megcsodálhatjuk a színpompás ruhákba öltözött maszkosokat és elvegyülhetünk kedvünkkre a karnevál egyedülálló hangulatát kínáló forgatagában.*
Utasaink Velencében tartózkodása során lehetőséget kapnak szabad programra is, melynek keretein belül lehetőség nyílik szuvenír vásárlására, gasztronómiai élvezetekre.

Fakultatív szigettúra
Fakultatív program keretében lehetősége van mindenkinek részt venni szigettúránkon, ahol meglátogatjuk Murano és Burano szigetét. A hajón idegenvezetőnk mutatja be Velence híres lagúnavilágát, valamint az érintett szigeteket.

Első kiszállásunk Burano szigetén lesz, ahol a csipkéjéről és színes házairól híres szigeten lesz időnk gyönyörködni a kézzel vert buranói csipkékben, esetleg megreggelizni egy hangulatos öbölben.

Ezt követően áthajózunk Murano szigetére, ahol egy üvegműhelyben a szemünk láttára készíti el az üvegmester becses portékáját. Nagyon nagy élmény látni, hogy a nagy múltú muránói üveg egy izzón folyó anyagból miként formálódik percek alatt csodálatos kehellyé, vagy figurává. Az üvegműhelyben sok érdekességet hallhatunk az üvegkészítés fortélyairól, Murano jellegzetességéről. Utunkat a tengeren hajózva folytatjuk.

Aki szeretne, az részt vehet egy hangulatos olasz vacsorán Velencében (fakultatív).

Este a visszahajózást követően, busszal megyünk a szállásra.


3. nap
Szombaton reggeli után elhagyjuk a szállást. Ismét behajókázunk Velencébe. Mindenki szabadon használhatja fel az idejét. A Szent Márk téren és a belvárosban ünnepség, parádé történelmi kosztümökben (álarcosok, pantomimesek, zenészek), az esti órákban zenés, táncos karneváli hangulat vár minket.

Igény szerint fakultatív gondolázási lehetőséget is kínálunk. 

Fakultatív gondolázás
Felejthetetlen élmény a gondolázás, javasoljuk nemcsak szerelmeseknek. :) Velence és a világhírű velencei gondolák története évszázadok óta összefonódott. Gondolázz és élvezd a napsütötte velencei riók által kínált egyedülálló hangulatot, miközben gondolierek dúdolják mély bariton tónusú éneküket, különleges evezőjükkel és gyakran lábukkal a falnak támaszkodva irányítják a 11 méter hosszúságú díszes csónakot.

Élményekkel megtelve találkozunk az esti órákban és a már jól megszokott módon, különhajóval tesszük meg utunkat vissza a buszhoz.

4. nap
Egy éjszaka az autóbuszon pihenőkkel, filmezéssel. Visszaérkezés a kiindulási helyre a vasárnap reggeli/délelőtti órákban.

A programok sorrendje változhat! A PROGRAM ROSSZ IDŐ ESETÉN IS EGÉSZ NAPOS!

Utazás:Az utazás felsőkategóriás autóbusszal történik. (videó és/vagy DVD, általában állítható/bővíthető ülések). Velencébe mindkét alkalommal együtt hajózunk be, valamint este együtt hajózunk vissza is, így biztosítva, hogy nem téved el senki. Idegenvezetés az autóbuszon.

 

Utazás: Felső kategóriás autóbusszal
Szállás: Lido di Jesolóban, középkategóriás szálloda, kétágyas elhelyezéssel.
Ehelyezés: 2 ágyas, fürdőszobás szobában. 1 és 3 ágyas szoba lekérésre
Ellátás: Reggeli

Az ár tartalmazza:
- Utazás felső kategóriás autóbusszal (2 éjszaka az autóbuszon)
- Csoportkísérő idegenvezető
- Ismeretterjesztő, interaktív városnézés
- 1 éj szállás Jesolo vagy környéki 3*-os szálláshelyen, 2 ágyas szobában
- Reggeli

Az ár nem tartalmazza:
- Velencei behajtási illeték + parkolás: 20 €/fő*
- Hajójegy (2 x retúr): 65 €/fő*
- Idegenforgalmi adó: 4 €/fő*
- Utasbiztosítás: 1.320 Ft/fő
- A fakultatív programok árait.

Igény esetén egyágyas szoba felár: 7.500 Ft/éj

Fakultatív programok:
- Velencei szigettúra Murano és Burano megtekintésével: 25 €/fő
Gondolázás Velencében (4-5 fős elhelyezéssel): 30 €/fő
- Velencei vacsora egy hangulatos olasz étteremben: 25 €/fő

*A hajójegyet és az idegenforgalmi adót az idegenvezető szedi össze euróban a buszon.
A programok sorrendje változhat! A változtatás jogát fenntartjuk!

 

UTAZÁS FOGLALÁS

Velencei Karnevál 2025