+36 1 322 0032 | BELÉPÉS
travelorigo.com

Rialtó-híd

Rialtó-híd

Velencét a lagúnák városaként ismeri az egész világ. A Canal Grandén és a várost átszelő csatornahálózaton lehetőségünk van gondolázni, ami a legjobb módszer Velence megismerésére.

Rialto - Velence

A Canal Grande kb. 3,5 km hosszú, 6 m mély, és mindössze 3 híd ível át rajta: a Ponte dell'Accademia, a Ponte degli Scalzi és a leghíresebb, a Ponte di Rialto, azaz a Rialto-híd. Ez Velence legrégebbi hídja, a neve a "rivo alto "- magas part - szavak összevonásával keletkezett. A lagúnának ezen része magasabban feküdt, ritkábban öntötte el a víz, ezért az első települések itt, ezen a vidéken alakultak ki. A mocsarak lecsapolásával a Rialto Európa egyik legnagyobb kereskedelmi centruma lett, és innen felügyelték a középkorban a keleti és a nyugati világ közötti áruforgalmat.


A Rialto-híd 1588 és 1591 között épült Antonio da Ponta tervei alapján, aki a XVI. század legnagyobb építészeit - Michelangelot, Sansovinot és Palladiont - utasította maga mögé. A híd a Canal Grande legszűkebb kanyarulatát köti össze, 8 m magas, 22 m hosszú, isztriai márványból készült.

Mára Velence egyik jelképe lett, mind nappal, mind éjjel pompás látványt nyújt.  

Rialto, Velence

    Velencei Karnevál 2025